Bonjour!


Här kommer första inlägget i vår blogg om vårt liv i Paris!

Vi landade igår eftermiddag och åkte direkt till vår 18 kvadratmeter stora lägenhet (det är i princip vardagsrum, sovrum och kök i ett litet rum) där vi fick träffa ägaren Gregoire, som var aningen speciell och inte riktigt som vi tänkt oss.. Lägenheten är trots sin storlek väldigt fin och den har ett mycket bra läge vid Place de la Republique, i det 11e distriktet. Dock kan monsieur Gregoire inte skryta med sina städkunskaper, vilket innebar att vi fick börja vår vistelse med storstädning, usch och fy! Men nu är det mycket finare här, och vi har fått upp de mesta av våra saker, samt inhandlat en hel del mat och andra nödvändigheter till vårt lilla hem :)

Idag har vi varit en sväng på Adams nya jobb och träffat hans kommande arbetskamrater. Han fick en liten presentation av hans arbetsuppgifter och jag kollade på lite olika jobbmöjligheter med hjälp av Jane som jobbar där. I övrigt har vi varit en sväng på Svenska institutet som dessvärre var stängt just idag. Nu på kvällen har vi lagat vår första middag i lägenheten, i form av en delikat köttfärssås med spaghetti och en god sallad + majs. Mums! Har även gottat med lite daim som efterrätt (Tack Karolina och Sofia!)

Det har varit ett rätt känslosamt och hektiskt första dygn, men vi båda tycker det känns bra att vara här och ser fram emot att leva i Paris!

Vi återkommer snart med mera Paris-updates och förhoppningsvis lite trevliga bilder :)

A bientot!
Lina & Adam


RSS 2.0