Parisian weekends

 
Lite blandade bilder från de tre senaste helgerna. 
Flaggor och fyrverkerier på nationaldagen, sol, värme, en tripp till Versailles, Zlatan, svalkande sommartilltugg, parkbesök etc. 

Bilddagbok, del 2 - Vacances en Suède

 
 
Några mysiga sommardagar i slutet av maj!
 
 
Sverigebesök nummer 2, Midsommar för hela slanten!
 
 
 

Back in business

Hej där bloggen! 
 
Är det fortfarande någon som tittar in här eller har ni tappat hoppet? Oavsett tänkte jag forsätta blogga så gott det går resten av tiden, för det är ju faktiskt kul när man tar sig tid till det och dessutom ett bra sätt att dokumentera sin resa, så man sen kan gå tillbaka och kolla i efterhand :) 
 
Just nu bjuder Paris på strålande väder, vilket är väldigt härligt! Det har varit minst sagt blandad kompott vädermässigt det senaste, med allt från kvav åskvärme, till blåsigt, till några enstaka solstrålar som vänt lika snabbt och blivit ösregn. Väldigt förvirrande! Men nu är det solsken (för stunden i alla fall) och precis lagom varmt. Jag sitter faktiskt ute i en park just nu i skrivande stund. God bless free wifi! 
 
Vi har varit tillbaka i Paris i en dryg vecka nu, efter ännu ett trevligt Sverige-besök, och man vänjer sig snabbt vid vardagen här. Dock fick jag (Lina) inte jobba kvar på juice-baren där jag tidigare jobbat. (I princip för att hon som har stället inte behövde mig mer) Tyvärr. Så medans Adam har jobbat på för fullt, så har jag liksom varit tillbaka på ruta ett och det har varit lite förvirrande och jobbigt, har inte riktigt vetat vad jag velat göra nu för jag förväntade mig inte alls detta. Men eftersom jag inte riktigt kan acceptera läget som det är nu (kan inte bara driva runt utan sysselsättning) så har jag blivit tvungen att ta tag i det. Så nu har jag äntligen fått lämnat ut några cv:n återigen, på ställen där jag kan tänka mig att jobba den tiden som är kvar. Väldigt skönt! Det känns inte så meningsfullt att bara vara ledig hela tiden, det är liksom inte den sortens resa. Dessutom hade det passat väldigt bra med ett jobb då vi äntligen har bokat in oss på en franskakurs! Även om detta är något jag tänkte mig att göra mycket tidigare under vistelsen, så känns det väldigt kul att äntligen få gå den där kursen, dels för att ha något mer att göra, dels för att maxa franskan (också därför jag vill jobba samtidigt) och för att kanske träffa lite andra människor. Så två gånger i veckan under fyra veckor kommer vi båda läsa franska. Det är första gången vi sätter oss i skolbänken på över 2 år så det ska bli spännande! :)
 
Utöver det har vi haft en rätt så bra helg här, trots vädret! Har bland annat varit på bio och sett filmen What to expect when you're expecting. Sjukt rolig och sevärd film, så den rekommenderas varmt! Vi var inne på att åka på en utflykt till Versailles (som ligger en bit utanför Paris) men vi kom inte riktigt till skott + att vädret var sisådär så det får kanske bli nästa helg istället. Då är det dessutom 14 juli, Frankrikes nationaldag, vilket brukar innebära ett galet firande här, så det blir kul att vara med om! 
 
Bjuder på några bilder från det senaste, så ska jag även göra några mer "bilddagboks-inlägg" så småningom! 
 
Soliga kramar från Paris! 
 
 
 
Parc des buttes chaumont
 
Smått och gott från Instagram
 
Sötaste bokhandeln vid Notre Dame
 
Ja, men varför inte? 
 

RSS 2.0