Hello there!

Long time no blogg! Vi (eller jag rättare sagt, haha) har inte riktigt haft så stor lust att blogga det senaste verkar det som. Men ja, vi har det bra och tiden rusar iväg. Nu är det bara några dagar kvar till vårt Sverigebesök med. Känns lite konstigt att vara på "besök" i sitt hem/sin stad, men lite så blir det ju. Det är första gången jag är hemifrån såhär länge med, har tidigare bara varit borta 3 veckor som mest. Ska i alla fall bli kul att få träffa alla därhemma :) Har hört att ni har riktigt fint väder där borta? Det är ju väldigt härligt det! Hoppas det håller i sig till vi kommer!! Här har vi inte riktigt lika strålande tyvärr, börjar tröttna på detta svajiga väder. Men hoppas att solen och värmen letar sig hit snart med!

Vad mer? Det har gått så lång tid sen sist så jag kommer inte ihåg vad som hänt. Men en väldigt rolig grej är att vi var på disneyland i lördags! Väldigt roligt och härligt! Vi var antagligen lika exalterade som de små barnen där inne. Mycket folk var det, men det får man nästan räkna med när man åker dit. I vilket fall hann vi med ett par åkturer, varav space mountain var den solklara favvon. Riktigt häftigt! I övrigt måste jag nästan säga att Lisebergs attraktioner är något bättre när det gäller kittla-i-magen-känslan. Vi åkte ändå främst de som var markerade som "big thrills" men liiite mer spänning kunde de ha lagt in ändå, enligt oss. Det som är så fantastiskt med disneyland dock är ju miljön. Det känns verkligen som man är i Disneys förtrollade värld, och dom har verkligen lagt krut på dekorationerna, både i parken och i åkattraktionerna. Man blir glad bara av att vara där! Som tur är har vi tvådagsbiljetter, så vi kan gå en gång till längre fram. Det finns nämligen en hel park till, Walt Disney studios, som vi inte hann med denna gången.

Just nu sitter jag och bloggar, tittar på klipp på youtube, dricker kaffe, kollar jobbmöjligheter samt skriver en lista med ord som jag ska kolla upp hur man säger på franska. Tänker hela tiden att jag ska göra det och nu när jag äntligen tar tag i det så kommer jag inte ihåg vilka ord jag ville ta reda på, haha. Får gå runt med penna och papper hela tiden så jag kan skriva upp direkt. Det är inte helt lätt med språket alltså! Och ja, jag är också på jakt efter ett annat jobb nu. Även om jag trivs väldigt bra där jag är nu så ger det inte så mycket pengar tyvärr, så nu får jag leta efter nytt. Men det känns skönt att ha en erfarenhet i Paris att lägga till på cv:t, det ser ju alltid bra ut. Och så var det det här med franskakursen som jag har velat boka ända sen vi kom hit i princip. Det har bara inte blivit av. Men nu är vi båda taggade på att hoppa på nån liten kvällskurs, så förhoppningsvis kan vi boka nåt som börjar lagom till vi kommer tillbaka igen. Något nytt att se fram emot!

Jo, en sak till! I natt (klockan var 03.23 tror jag) vaknade jag och Adam upp av att någon knackar på vår dörr.
Adam var påväg att öppna, men jag bara: "Nej, öppna inte! Klockan är ju 20 över 3!!" Och ärligt talat, vad tänker man om det knackar på dörren mitt i natten? Man tror ju automatiskt att det är en knäppis. Men så imorse när Adam skulle gå till jobbet så upptäcker han att vår nyckel sitter kvar i dörren på utsidan. Smaaart! Så då förstod vi att han antagligen bara ville vara snäll och säga det. Och mycket riktigt, för en stund sen kom personen i fråga (som antagligen jobbar i byggnaden på nåt sätt) och knackade igen och frågade om vi hade hittat nyckeln och bad om ursäkt för knackandet. Lilla vännen! Kände mig lagon dum då, haha.

Så, nu ska jag sluta skriva innan det blir en hel roman här. Men det var en liten uppdatering från mig i alla fall. Hoppas ni mår bra!!

With love, Lina

Another side of Paris


Heeeej där! Det är fredag! Igen... Känns som det är fredag hela tiden, men jag klagar inte!
Vi har haft en kort arbetsvecka här, och nu väntar helgen. Imorgon har Adam fixat konsert-biljetter till oss, vilket ska bli himla kul, men först har vi en fredagkväll att se fram emot. Blir antagligen ingen tacos idag, som har blivit lite fredagstradition här, utan funderar på om jag ska dra med Adam på en liten afterwork sen. Vi får se!

Bilderna ovan är från La Défense, där vi var i tisdags. Det är som en egen liten stad i stan kan man säga, fullt med häftiga, höga byggnader och en riktig kontrast till klassiska Paris. Det är ett riktigt business-mecka skulle man väl kunna säga, många företag som har sina kontor där. Huvudbyggnaden är "La Grande Arche" som man ser på översta bilden, som är som en gigantisk, modern variant på den klassiska triumfbågen (som glimtas på 6e bilden. De står i en exakt linje med varandra, coolt!) Där åt vi i alla fall glass och kollade lite i det stora köpcentret som omringade platsen.

Nu ska jag göra ett ryck här och städa/fixa lite. Ha en finfin helg allihop! ♥

Trevlig tisdag!

Bloggen blir inte jättebortskämd med inlägg, men tänkte uppdatera er lite nu i alla fall! Vi har varit lediga i 4 dagar även denna helg, då det är helgdag i Frankrike idag (tisdag). Skönt och slappt har det varit! Igår åkte vi faktiskt (på tal om slappt) iväg till en park för lite träning, både löpning samt lite övningar i gräset och även om det kändes lite motigt i början så var det som vanligt väldigt skönt efteråt. Dessutom en mycket trevligare miljö att springa i än på de avgasfyllda gatorna där vi bor. Inga bilar, inga rödljus, friskt syre och riktigt vackert.
På eftermiddagen, efter välbehövlig lunch och dusch, gick vi ut för lite fika innan vi mötte upp Adams morfar+Anita som är här på semester, och åt en middag med dom. Trevligt!
Ja, vi har det rätt så bra helt enkelt även om vi allt saknar er där hemma ibland. Men vi ser fram emot ett litet Sverigebesök om ett par veckor! Vilka är ni förresten som kollar in här i bloggen? Hade varit jättesnällt om ni kunde lämna en liten kommentar och kanske också säga vad ni tycker är kul att se/läsa om? Tack på förhand! hihi
Nu ska vi strax ge oss iväg på en liten utflykt, vi ska besöka ett nytt område, luncha och eventuellt gå på bio!
Puss!

Yesterday


RSS 2.0