Dagens juice!

Vid Place de la Republique, där vi bor

Hej, nu sitter jag här igen och skriver! Lina alltså, för den som inte förstod det. Kom hem för en liten stund sen från och sitter nu och äter lite sen lunch. Idag (och igår) har jag jobbat på en juice/smoothie-bar! Ska faktiskt jobba där hela veckan, vilket är jättekul! Det gäller bara några timmar per dag, men jag är glad ändå över att ha något att göra och få in liiite pengar i alla fall. Det går i alla fall jättebra! Mina arbetsuppgifter består mestadels av att skära frukt och förbereda olika grejer, samt blanda juicer. Idag försökte jag dock prata lite mer med kunderna, ta emot beställningar och fick prova på kassan lite grann (bland annat när Adam kom och köpte en smoothie av mig på sin rast, hihi). Jag jobbar med en väldigt sjysst tjej som heter Alice, som också är "chef" på stället, så hon har liksom huvudansvaret. Det är möjligt att jag kan få jobba vidare lite även efter veckans slut, men det känns lite osäkert och kanske inte riktigt tillräckligt med antal timmar, så jag letar vidare samtidigt! Men som sagt, skönt att ha något sålänge, som dessutom känns kul och lärorikt :) Innan jag gick fick jag även göra mig en egen juice, och gjorde då en med jordgubbar, mango, äpple, apelsin och tranbär. Gott!

Veckan ser alltså ut som så att vi båda jobbar, Adam ganska mycket medan jag även ägnar mig åt andra ärenden och jobbsökande etc, och på torsdag fyller Adam år vilket vi såklart ska fira!! Blir nog nån form av middag eller picknick på torsdag och på fredag ska vi kanske gå ut och fira lite mer ordentligt tillsammans med ett gäng andra Paris-bor!

Paris bjuder fortfarande på underbart väder, vilket såklart är jättetrevligt! Jag känner mig dessutom mer pigg pch peppad än vanligt, det går bra på jobbet och vi har det riktigt mysigt. Tummen upp!

Igår var jag på picknick med ett par svenska tjejer i Jardin du Luxembourg! Det såg ut såhär:


Nu ska jag snart ge mig iväg en sväng igen här innan klockan blir för mycket! Men jag önskar er alla en trevlig tisdageftermiddag/kväll!

Bisous!

Trevlig våffelsöndag!

Medans Adam skypar med Erik tänkte jag göra en liten blogg-uppdatering här! Vi mår bra, och har haft en fin dag i ett underbart soligt Paris. Vi åkte en sväng till Montmartre, kollade in de mysiga små gatorna, besökte den berömda kyrkan Sacre Coeur, åt glass och beundrade utsikten över staden. Har säkerligen haft uppmot 25 grader här i helgen, helt underbart! Har till och med börjat gå barbent nu! Iiih
Igår hann vi också med en liten shoppingrunda, för första gången sedan vi kom hit! Det finns så mycket man skulle vilja ha alltså, men vi tog det ändå lite lugnt och nöjde oss med ett par grejer var. Kul var det i alla fall!!
Tiden går extremt fort här, och snart har vi varit här i en hel månad!! Galet. Men vi trivs bra, det går upp och ner och det är inte helt lätt hela tiden, men vi gör vårt bästa och kämpar på med jobb, språk och så vidare!
Ikväll ska vi antagligen ut och träffa ett gäng för lite våfflor, dagen till ära! Ska bli trevligt :)

Dagens bilder!

Hej alla!

Nu sitter jag här och dricker kaffe och kollar på Djungelns drottning! Haha, sjukt fånigt men kan ändå inte låte bli att titta. Adam kommer snart hem från jobbet!
I alla fall, nämnde sist att jag hade en intervju på Hard Rock cafe, vilket visade sig bestå av totalt 3 intervjuer om man tog sig hela vägen. Och det gjorde jag, hade min tredje intervju idag men fick tyvärr inte jobbet. Det föll på språket. Hade inte riktigt tillräckliga franska-kunskaper för jobbet. Självklart är jag besviken, men ändå väldigt glad och stolt över att jag kom så långt som jag gjorde. Han sa att de andra hade tyckt att jag hade "rätt karaktär" för jobbet. Han sa också att jag kunde återkomma om ett par månader om jag kände att jag hade byggt upp min franska tillräckligt, vilket är positivt! Så ja, det är trist just nu, för det verkade som ett väldigt kul jobb och en grym erfarenhet, men väljer ändå att ta med mig de positiva delarna av det och kämpa vidare! Visste ju att språket skulle bli en utmaning och får helt enkelt göra mitt bästa för att lära mig mer! :)

Nu kom finaste pojkvännen hem med blommor till mig, så söt!!

Det var allt för nu, hoppas ni mår bra!
Puss från Lina

1årsdag, solsken, berömda konstverk, provjobb och sightseeing!

Okeeej, efter nästan en veckas bloggpaus tar jag nu tag i detta igen!
Som sagt, förra veckan började med att Adam blev lite sjuk, vilket innebar 2 lugna dagar hemma. Vi firade vår 1-årsdag med en mysig frukost i sängen och sen åt vi middag hemma på kvällen. På tisdagen var jag på den svenska godisbutiken Käramell, och pratade med chefen, och eventuellt kan jag få en jobbmöjlighet där när en annan svensk tjej ska sluta nu i mars. Vi får se!

Resten av veckan blev det jobb för Adams del och jag var runt på lite äventyr i staden, letade inspiration, såg mig omkring och njöt av det fina vädret! Ja, det var galet fint förra veckan! Varmt och soligt. Speciellt i torsdags och fredags då man verkligen fick sommarkänslor, med 20-25 grader och strålande sol!! Gick runt och svettades, trots att jag tog mycket mindre kläder på mig än vanligt ;) Lämnade även in ett par cv:n och fick ett oväntat samtal i fredags med frågan om jag kunde komma och provjobba. Så det gjorde jag! Var där två timmar ungefär, på en juicebar som ligger jättenära Adams jobb för övrigt. Det gick bra och var faktiskt riktigt kul! Beroende på väder och behov så kommer jag få komma dit och jobba lite mer, hon skulle ringa mig i veckan.

Sedan firade vi helgen och det fina vädret med ett restaurangbesök på fredagkvällen. Vi hade bokat bord på ett ställe, men hittade tyvärr inte dit (haha) så det fick bli ett annat ställe. Men det gör inget, för det var också trevligt!
I helgen bestämde sig solen dock för att ta en paus, verkar det som. Mulet, lite regn på sina håll, och mycket kyligare! Det svänger fort! Men vi har ändå hunnit med ett besök på Louvren och sett den hysteriskt hypade Mona-Lisa, vilket var vårt mål med besöket. Fanns hur mycket som helst att se, men vi nöjde oss så. Har också sett oss omkring litegrann, fikat på starbucks (två gånger) och kollat i butiker.

Nu är det dags för ny vecka, och vi hoppas den bjuder på trevliga överraskningar! Idag gör jag lite olika ärenden medans adam är på jobbet. Och ikväll ska jag faktiskt på intervju på Hard Rock café! Spännande!!

Har som sagt lite jobbmöjligheter på gång, och väntar på ett par samtal, men fortsätter söka jobb under tiden, så får vi se vart jag hamnar!

Bjuder på lite bilder från den gångna veckan, så får ni ha det jättebra sålänge! Tänker på er därhemma! <3

Frukost på sängen

Banan-choklad-muffin med jordgubbar till efterrätt

En solig onsdag - det bjöds på dans utanför musikskolan

Fika på trappan

En liten glad tjej fick åka karusell

Place de la Concorde

Obelisken, med Champs Elysées och triumfbågen i bakgrunden

Från Jardin des Tuileries


Seine

En bro full av hänglås!

Nöjd kille med sin Filet de boeuf

Turisten Lina


Påväg mot Mona-Lisa!

Hittade henne!

Hysterin är total!

Min fining på Starbucks!


Helgen i bilder!


Jardin du Luxembourg - Picknick i parken

Fredagkväll vid Place de la Bastille

Ett välfyllt kylskåp efter helgens storhandling

Världens längsta inlines-tåg uppenbarade sig på vår gata

En liten söndagsutflykt till Eiffeltornet..

..med en fikapaus :)

Så fint!!

1

Hallå där!!
Denna morgon börjades med en liten promenad för min del, i det soliga vädret. Gick bara en liten sväng och passade då på att köpa med mig lite halstabletter + halsspray. Min puff är nämligen lite sjuk idag, stackaren.. Tur då att det finns apotek i varenda gatuhörn i denna staden! Passade även på att köpa med mig lite jordgubbar, massa C-vitamin, och väldigt gott!

Tänkte sammanfatta helgen lite kort med. I fredags var jag som sagt på nån form av "jobbintervju", det gick väl bra på så sätt att jag skulle få komma dit och provjobba dagen därpå, men det kändes inte alls bra så jag valde att tacka nej till det, och det känns jätteskönt! Var sedan på en butik som säljer svenskt godis här i Paris och lämnade cv, och blev faktiskt uppringd av chefen så ska gå dit på tisdag! Det är väl ungefär där jag ligger till i jobbjakten, men jag fortsätter, så tror jag säkert jag ska ha något snart :)
På fredag kväll firade vi helg, med en god middag + dryck här hemma och sen gick vi ut en sväng och satte oss på en uteservering vid Place de la Bastille, som ligger ganska nära oss. Mycket mysigt!
Lördagen ägnades till stor del av att storhandla! Efter många om och men hittade vi till ett köpcenter lite i utkanten av staden, som hade en g i g a n t i s k Carrefour-butik. Tänk ICA - Maxi gånger 2! Det var allt en liten pärs att ta sig igenom hela affären och hitta allt vi skulle ha, men till slut lyckades vi i alla fall få med allt och släpa hem 3 stora, tunga kassar. Kändes i alla fall väldigt skönt att få handlat hem ordentligt för en gångs skull, och den här butiken levererade! VI skulle sen eventuellt ha gått ut på kvällen, men det blev istället en hemmakväll med middag och film. Igår hann vi med en tur bort mot Eiffeltornet, en mysig promenad + cappuchinos och crèpes på ett trevligt ställe i närheten.

Idag är vi förövrigt glada, för det är ju den 12 mars, vilket innebär att vi har varit tillsammans i 365 (nej, 366) hela dagar. Ett år med andra ord! hihi ♥


Love!

En solig torsdag

What a day! Solen har lyst över Paris idag, vilket har varit väldigt underbart och efterlängtat! Jag (Lina) började dagen med att ge mig ut på stan och dela ut några cv:n. Känns väldigt skönt att ha kommit igång med jobbsökandet! Det verkar faktiskt som det finns en hel del möjligheter och hittills har jag fått ett väldigt trevligt bemötande på de ställen jag har varit. Känns positivt! :)
Efter detta begav jag mig mot Notre Dame för att möta upp min nyfunne svenska vän Sara. Var lite tidig så jag köpte en kaffe och njöt av solskenet och omgivningen innan hon dök upp. Sedan gick vi en sväng och satte oss på en uteservering och åt en trerätters lunch för 10 €! Det ni! Haha. Satt där en bra stund och pratade och sen gick vi en liten promenad, och jag fick se hennes lägenhet över en kopp te. Himla trevligt!!

Kvällen har spenderats här i lägenheten med min underbara pojkvän, som för övrigt hade köpt blommor till mig idag på kvinnodagen. Vilken prins! Vi hade ingen vas men han tänkte kreativt och klippte till en petflaska, och voilà! En vas! Man tager vad man haver :) Vi har sen med gemensam kraft rotat fram vad vi kunde hitta i kylen/skafferiet (Vi behöver handla!) och skapat en hyfsad middag även idag! Man lär sig verkligen att jobba med vad man har! Den har vi avnjutit framför dagens avsnitt av Halv 8 hos mig, mycket mysigt!

Imorgon är det fredag igen, vilket alltid är härligt! Spelar liksom ingen roll om man jobbar eller inte, det är alltid en speciell känsla känsla med fredag! Dessutom får ju Adam lite ledigt från jobbet, vilket han är väl värd så som han jobbar och kämpar på. Men innan det blir helg har jag faktiskt en liten jobbintervju på förmiddagen, och ska även försöka lämna ut ytterligare några cv:n!

Lägger in några bilder från dagen, och önskar er alla godnatt! <3

Mysig och god frukost (från igår, men i alla fall!)

Hôtel de ville

På en bro över Seine

Fantastiska Notre Dame

på väg hem!

Adam gosar med barnen

Puss!


En uppdatering + bilder

Jag vet att vi inte är världens bästa bloggare, jag och Adam, och har varit lite dåliga på att uppdatera här på bloggen. Förlåt för det, till den som faktiskt är intresserad av att läsa det vi gör. Men hittills har vi inte överdrivet mycket nytt att berätta. Men vi mår bra och en ny vecka har börjat (Vi har redan varit här i över en vecka!! Jisses!) Adam är tillbaka på jobbet och jag är hemma i lägenheten. Sitter med mitt CV och försöker finslipa det, samt se till att det är på bra franska, vilket inte är det lättaste när man inte är något franskaproffs. Men ja, jag jobbar på det så det blir nog bra! Vill gärna ha ett cv på franska även om jag inte har jättestora kunskaper i språket, för jag tror att det är uppskattat att man anstränger sig och försöker använda språket så mycket som möjligt.

Åh, vill väldigt gärna ha ett jobb nu, för det är inte det roligaste att stanna kvar själv hemma varje dag när adam går iväg och jobbar. Dessutom finns det väääldigt mycket trevligt att spendera pengar på i denna staden.. hehe. Igår var vi bland annat en sväng på den omåttligt kända gatan Champs Elysees här i Paris. Vi var inne på Abercrombie & Fitch (var ju bara tvungna), som såg ut precis som den gör på andra ställen, med murrig belysning, hög musik, fierce-doften, ett överflöd av dansande/posande personal, samt en liten kö utanför (trots att det inte var så jättemycket folk inne i butiken). Men det går inte att komma ifrån att dom har en hel del fina kläder därinne och så luktar det ju väldans gott! Vi han även med en sväng på H&M, Zara och Sephora (som var gigantisk! Vill ha allt!!) Vi åt också lite lunch på en restaurang där. Ett tips! Ät helst inte på Champs Elysees, man betalar sjukt mycket bara för läget. Sen vandrade vi vidare till Paris mest exklusiva gata (som är en tvärgata till C.E): Avenue Montaigne. ALLA stora desigers, flotta restauranger, ett sjukt lyxigt hotell (där förövrigt Carrie bor i SATC när hon är i Paris med ryssen, hihi) och mängder med dyra bilar, vilket Adam var väldigt exalterad över. När vi vandrat gatan klart fick vi oss en fin vy över eiffeltornet innan vi tog metron hem (det regnade vid det här laget).

I övrigt har vi haft en ganska lugn och skön helg, som har involverat lite mer sightseeing + matshopping. Igen! Börjar få lite mer sympati för våra föräldrar nu alltså, man måste ju fylla på matförrådet hela tiden och vi är ändå bara två! Men jag antar att man blir bättre och bättre på att planera och handla smart! Det gäller som sagt att hålla i sina pengar när man bor i Paris ;)

Så, det var väl allt för den här gången! nu ska jag bege mig för att möta adam när han slutar jobba.
Hoppas allt är bra med er därhemma :)


Puss!

Bonsoir!

Godkväll,

Nu tänkte jag (Adam) göra ett litet inlägg också. Måste säga att dessa dagar sedan vi kom ner har minst sagt rusat förbi, redan fredag imorgon! Väldigt skönt ska tilläggas, för min del har veckan inneburit jobb alla dagar. För er som inte redan vet så jobbar på samma företag som hemma vid namn Alektum. Även om jag jobbat med detta hemma ett bra tag nu så är det ändå en utmaning att ge sig på det här i Paris, inte minst rent språkligt! Mina nya arbetskamrater är väldigt trevliga vilket känns toppen, dock så är deras engelska sisådär. Dock så är det positivt för min del, jag tvingas utveckla min franska hela tiden och det är ju det jag är här för!

Kontoret ligger i 9e distriket, endast några hållplatser från lägenheten vilket innebär ungefär 15-20 minuter till jobbet, kanonbra med andra ord!

Ikväll har jag och Lina tagit en tur bort till Notre Dame, vilket är en helt fantastisk byggnad! Vi kände att vi ville komma bort en sväng ifrån lägenheten och från vårt område. Vi hittade till en trevlig restaurang i närheten av Notre Dame där vi åt en bit mat till ett glas vin. Mycket trevligt! Tror att vi båda är väldigt sugna på att kasta oss över alla kända och fantastiska sevärdigheter som staden har att erbjuda, men då vi ska tillbringa en liten tid här så kommer vi säkerligen hinna med både det ena och det andra!

I övrigt så börjar vi komma in de nya rutinerna ganska bra. Vi diskuterade just vid middagen vilka vanemänniskor vi är, samtidigt som vi har en väldigt bra förmåga att anpassa oss. Och lägenheten till exempel som är jättefin men som har väldigt liten boyta än vad vi är vana vid känner vi nu mer och mer att det fungerar alldeles utmärkt även om det bara har gått några dagar. Så förhoppningsvis kommer vi känna oss som riktigt Parisare om ett tag. ;)

Som sagt bilder kommer, men tills vidare får ni nöja er med en trevlig googlebild på Notre Dame.

Over and out. Bonne nuit.

Adam




120301

Hej på er!

Nu sitter jag här i vår lilla lägenhet och väntar på att min frukost ska bli klar. Började denna morgon med en liten promenad i vårt område, vilket är väääldigt hetsigt alltså. Ville ha en lugn och uppfriskande morgon-pw, men det är svårt i denna galna trafik och luft som är fylld av avgaser och cigarettrök. haha. Men fick i alla fall röra på mig och komma ut en sväng, så jag känner mig allt lite piggare nu! Får hoppas att vi kan hitta lite mer trevliga, isolerade parker eller lugnare områden så småningom. Det är ju helt klart en omställning från lilla Göteborg, men än så länge trivs vi bra här och är taggade på att uppleva mer av staden!

Igår var jag en sväng på Svenska kyrkan här i Paris, för jag har blivit tipsad om att man kan vända sig dit. Kollade på deras anslagstavlor och pärmar, och sen satte jag mig ner och tog en mumsig kanelbulle (hembakad) och ett glas saft. Hörde en hel del svenska röster (näsan bara) vilket var lite härligt ändå. Det är definitivt ett ställe man kan gå till om man skulle längta hem. I vilket fall träffade jag en tjej där i min ålder, från Stockholm, som också kommit hit i söndags och höll på att söka jobb. Vilket sammanträffande liksom! Det var i alla fall trevligt att träffa och prata lite med någon som var i samma situation :)

På kvällen var jag och Adam och fixade varsin liten mobil med kontantkort så nu har vi varsitt franskt nummer också! Bara så ni vet.

Ne, nu ska jag äta min frukost och sen väntar dagens uppgifter.
Hej så länge! ♥

Ps. Bilder kommer in så fort som möjligt (jag har för tillfället ingen usb-kabel till min kamera, men vi löser något i alla fall!)

RSS 2.0